IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

OpenAI отваря първия си офис в Азия

Компанията иска да засили международната си дейност

12:21 | 01.04.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Стартъпът OpenAI планира да отвори офис в Токио през април, твърди източник, запознат с въпроса. Това се случва, докато пионерът в изкуствения интелект започва да развива международната си дейност, пише Bloomberg.

Японският офис ще бъде първият на компанията в Азия, допълва източникът, пожелал да остане анонимен, защото информацията е конфиденциална. Това ще бъде третата международна локация на OpenAI, след като тя отвори офиси в Лондон и Дъблин миналата година.

OpenAI предизвика еуфорията около изкуствения интелект, след като през ноември 2022 г. представи своя продукт ChatGPT. Стартъпът от Сан Франциско води преговори за набиране на капитал при оценка от поне 100 млрд. долара, писа Bloomberg през декември.

Навлизането на изкуствения интелект се наблюдава и сред японските компании. Корпорации като SoftBank и Nippon Telegraph & Telephone се надпреварват да пуснат такива услуги за говорещите японски.

След като през миналия април се срещна с премиера Фумио Кишида, съоснователят и главен изпълнителен директор на OpenAI Сам Алтман заяви, че организацията обмисля да отвори офис в Япония. Тя планира да разшири своите езикови услуги на японски и да работи с правителството по ограничаване на рисковете и изпълняване на регулациите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:21 | 01.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още