IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter се обръща към Станфордския университет за информация преди съдебната битка с Мъск

Социалната платформа е изпратила призовка до университета с искане за достъп до всички записи от комуникацията между Мъск и учебното заведение

22:04 | 31.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск. Снимка: Bloomberg L.P.
Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск. Снимка: Bloomberg L.P.

Станфордският университет, където предприемачът Илон Мъск е следвал, макар и за кратко, е бил призован от Twitter Inc. като част от съдебната битка, свързана с опита на най-богатия човек на планетата да се откаже от предложението си да придобие социалната платформа за 44 млрд. долара, съобщава Bloomberg.

Адвокатите на базираната в Сан Франциско Twitter са поискали от университета всички записи на всички „разговори, конференции, дискусии, интервюта, срещи, преговори и споразумения“ между Мъск и учебното заведение, както и всеки друг, свързан с университета относно предложената сделка, става ясно от призовка, издадена в сряда.

През 1995 г., на 24-годишна възраст, Мъск започва докторска програма по физика в Станфорд, но напуска след два дни. По-рано този месец главният изпълнителен директор на Tesla Inc. сподели в акаунта си в Twitter, че е получил писмо от професор от университета, в което му се съобщава за авангардно изследване, което е пропуснал.

Не е ясно каква връзка вижда Twitter Между университета и предложението на Мъск за закупуване на социалната платформа, но е известно, че Станфорд има връзки с голяма част от представителите на компаниите в Силициевата долина. Самият главен изпълнителен директор на Twitter Параг Агравал има докторска степен по компютърни науки в Станфорд. Съоснователите на Google Inc. Сергей Брин и Лари Пейдж също са следвали в заведението.

И двете страни са издали поредица от призовки към банки, инвеститори и адвокати, участващи в сделката, докато се подготвят за съдебния процес, насрочен за 17 октомври в Делауеър.

Мъск отмени придобиването, позовавайки се на неуспеха на Twitter да предаде информация за фалшивите акаунти, вградени в клиентската база на платформата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още