IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google обяви събитие, на което може да представи първия си смарт часовник

Компанията ще разкрие повече информация и за своите телефони Pixel 7 и Pixel 7 Pro на събитието си на 6 октомври 

09:42 | 07.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Google
Снимка: Google

Google съобщи във вторник, че ще проведе есенното си хардуерно събитие на 6 октомври, след като Samsung представи своите нови устройства, а Apple ще обяви новия си iPhone 14 и Apple Watch в сряда. 

Google заяви, че ще разкрие повече информация за своите телефони Pixel 7 и Pixel 7 Pro, както и за първия си умен часовник Pixel Watch. Компанията заяви, че всички продукти ще могат да бъдат поръчани още същия ден. Събитието на живо е планирано да започне в 17:00 ч. българско време и ще се проведе в Ню Йорк, предава CNBC. 

Samsung обяви новите си сгъваеми телефони през август. Очаква се Apple да пусне четири нови модела iPhone на събитието си тази седмица. Amazon също обикновено представя новите си продукти през есента.

Google вече намекна за телефоните и часовника през май по време на конференцията Google I/O, но не спомена нищо за новите възможности на Pixel 7 или Pixel 7 Pro. Вместо това компанията показа само тийзър видео и снимки. Същото направи и за първия си часовник, който се очаква да бъде пуснат на пазара през есента и ще предлага някои функции на Fitbit, която придоби 

На събитието ще научим повече за Pixel 7, Pixel 7 Pro и Pixel Watch и какво ги отличава от конкурентите, както и колко ще струват и кога ще бъдат пуснати в продажба.

Google заяви, че ще обяви и актуализации на своите продукти Nest. Сегментът Nest включва домашни високоговорители, мрежови продукти, термостати, звънци за врата, камери за сигурност и др.

Изглежда, че Pixel 7 ще бъде просто продължение на предишното поколение телефони, но има напрежение около часовника, представян като „първия умен часовник, създаден от Google, отвътре и отвън", както се казва на продуктовата му страница в онлайн магазина на Google. Конкурентите на Google (Samsung и Apple) произвеждат носими устройства и смарт часовници от години, така че новият продукт на компанията трябва да бъде поне донякъде конкурентен още от самото начало. Засега подробностите за него са оскъдни - дори не знаем какъв чип ще използва - но би трябвало да получим по-ясна представа на 6 октомври.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още