IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple разкри датата на премиерата на новия iPhone

На 7 септември концернът ще представи на най-важното си годишно събитие 4 нови смартфона и набор от нови смарт часовници 

09:26 | 25.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Американският технологичен концерн Apple Inc. обяви плановете си за провеждане на събитие на 7 септември, когато се очаква технологичният гигант да представи смартфон линията iPhone 14 и следващия си набор от смарт часовници, предава Bloomberg News.

Концернът разпрати покани за презентация, озаглавена "Далеч навън" “Far Out”, описвайки я като събитие на живо в зала „Стив Джобс" в централата си в Купертино, Калифорния. То започва в 10 ч. местно време. Компанията ще предава събитието на живо и на своя уебсайт, продължавайки подхода, който използва от началото на пандемията.

Представянето на нов iPhone винаги е важен момент за Apple, която разчита на устройството за повече от половината от годишните си продажби, достигнали през миналата година стойност 366 млрд. долара. Но тази година има допълнителен натиск, тъй като производителят е изправен пред забавяне на потребителските разходи - особено на пазара на смартфони - и се нуждае от най-новата си технология, за да привлече купувачите. Освен това през следващите месеци той планира по-амбициозно от обичайното представяне на продукти, като до първата половина на 2023 г. се очаква да се появят нови Mac, iPad, AirPods и дори очила за смесена реалност. Разпределение на приходите на Apple по категории продукти и услуги Разпределение на приходите на Apple по категории продукти и услуги

Събитието ще бъде третото за годината, след като през март Apple представи Mac Studio, 5G iPhone SE и новия iPad Air, а на конференцията за разработчици през юни представи iOS 16, macOS Ventura и други нови софтуерни функции. 

На презентацията на 7 септември Apple планира да обяви четири нови модела iPhone 14 и три нови версии на Apple Watch, съобщи Bloomberg News. Новата линия iPhone ще продължи да бъде разделена на две стандартни версии и два Pro модела. За първи път обаче Apple ще предложи голяма, 6,7-инчова версия на стандартния iPhone и няма да предлага минимодел по начина, по който го направи с iPhone 12 и iPhone 13.

По-голямата част от подобренията тази година ще са в линията iPhone 14 Pro, която ще се сдобие с нова 48-мегапикселова задна камера, по-бърз процесор, подобрен живот на батерията, подобрения при записа на видео и преработена система на предната камера. При версиите Pro изрезът notch, въведен с iPhone X през 2017 г., ще бъде заменен с по-малки прорези за предната камера и сензорите за Face ID.

Новата линия Apple Watch ще представлява най-големия набор от промени в устройството на компанията от първоначалното му пускане през 2015 г. и ще включва актуализация на Apple Watch SE с по-бърз процесор. Ще има и модел Apple Watch Series 8 със сензор за телесна температура и нови функции за женско здраве. Компанията ще пусне и нова версия от висок клас, която вероятно ще бъде наречена Apple Watch Pro. 

И макар че Apple Watch Series 8 ще изглежда подобно на миналогодишния Series 7, версията Pro ще има свеж дизайн, малко по-голям дисплей и по-голяма батерия. Новото устройство ще бъде насочено към по-спортно насртроените потребители и ще се предлага от по-здрав титаниев материал.

Около октомври Apple планира да пусне значителни актуализации на iPad Pro и iPad от начално ниво, в допълнение към новите Mac компютри с процесори, базирани на M2 Pro. По-рано тази седмица компанията потвърди статия на Bloomberg, в която се казваше, че iPadOS ще бъде забавена до след iOS 16. Софтуерната актуализация за iPad ще бъде пусната през октомври заедно с macOS Ventura.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още