IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Израел дава "последен шанс" на преговарящите за заложниците преди щурма на Рафах

Нетаняху коментира, че никакви решения на Международния наказателен съд няма да повлияят на действията на Тел Авив

20:54 | 26.04.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: EPA/HAITHAM IMAD
Снимка: EPA/HAITHAM IMAD

Израелски официални представители са уведомили египетските си колеги, че Израел е готов да даде "последен шанс" на преговарящите по заложническия въпрос за постигане на договореност с групировката "Хамас", преди армията му да пристъпи към щурм на град Рафах, съобщава американското издание "Аксиос", цитирано от Ройтерс.

"Израел даде на Египет да разбере, че е сериозен по отношение на приготовленията си за операцията в Рафах и че няма да позволи на "Хамас" да бави топката", цитиран е да казва израелски източник пред изданието.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху междувременно заяви днес, че никакви решения на Международния наказателен съд няма да повлияят на действията на Израел, но биха "създали опасен прецедент", пише още Ройтерс.

"Под мое управление Израел никога няма да приеме какъвто и да било опит от страна на Международния наказателен съд в Хага да подкопае основното му право на самозащита", посочва Нетаняху в публикация в приложението "Телеграм".

"Въпреки че решенията на съда в Хага няма да повлияят на действията на Израел, те биха създали опасен прецедент, който представлява заплаха за войниците и публичните фигури", добавя той.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:54 | 26.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Сигурност и отбрана виж още

Коментари

Финанси виж още