IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акцентите в бизнеса на 22 април

Най-интересното от света на бизнеса през погледа на редакторите на Investor.bg

19:02 | 22.04.15 г.
Акцентите в бизнеса на 22 април

В България

Ако сте се чудили къде да си вложите парите и сте се надявали АДИС скоро да бъде обявена за продажба, можете да продължите с търсенето – парламентът реши да върне агенцията в забранителния списък за приватизация.

Припомняме обаче, че военният завод НИТИ още преди дни бе обявен за приватизация. Само имайте предвид, че ДАНС ще ви провери добре, преди да ви позволи да купите завода.

Ако пък вместо да давате, искате да получите малко пари, следете внимателно новините, защото приемът по ОП „Наука и Образование“ ще бъде отворен през юли. В случай че ви липсват идеи за проекти, елате на конференцията „Образование и бизнес – Финансовото образование за устойчива икономика”, там ще получите достатъчно вдъхновение.

Чудите ли се вече къде да прекарате лятната си почивка? Нашата препоръка е да изберете... София! Столицата ни е с най-ниските цени на хотелски нощувки в Европа, пък и винаги има места по празниците.

И все пак винаги е добре да внимавате с финансите си, така че не забравяйте да подадете данъчните си декларации до края на месеца.

По света 

Междувременно вчера вечерта "Газпром" обяви, че гарантира преноса на 47 млрд. куб. метра през Гърция за Европа и очаква споразумението за "Турски поток" скоро да бъде подписано.

Европейската комисия обаче явно реши, че на „Газпром“ му е рано да празнува и възрази заради някои негови бизнес практики, които са в нарушение на антитръстовите правила на ЕС.

Американските компании пък отново раздават парични бонуси на ръководителите си.

В Гърция срещата между премиера Алексис Ципрас и главния изпълнителен директор на "Газпром" Алексей Милер, който вчера бе на посещение в Атина, изглежда е приключила без резултат.

На борсата

Търговията с акции днес възлезе на едва 232 хил. лв., като близо половината се дължеше на Софарма. 

Акциите на Трейс Груп приключиха на практика без промяна, след като холдингът остави развръзката около дивидента за 18 юни.

Препоръчваме

А ако в края на деня са ви останали още малко излишни пари, следете внимателно следващите търгове в аукционните къщи, за да не ви се изплъзне от ръцете някое красиво бижу.

Ако сме пропуснали някоя новина, която Ви интересува, или имате какво да споделите, очакваме мненията ви в коментарите отдолу или на info@investor.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още