IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите работни места в САЩ са нараснали със 192 хил. през март

Равнището на безработицата остана на досегашното ниво от 6,7%

16:15 | 04.04.14 г.
<p>
	<em>снимка: Bulgaria On Air</em></p>

снимка: Bulgaria On Air

Икономиката на САЩ e добавила през март по-малък брой нови работни места извън селскостопанския сектор от прогнозите, показаха последните данни на щатските власти.

Според последния доклад на Бюрото за трудова статистика най-голямата икономика в света е добавила 192 000 нови позиции през миналия месец в сравнение с очакванията за ръст от 200 000. Данните за февруари пък бяха ревизирани до растеж от 197 000, съобщава WBP Online.

Междувременно равнището на безработицата в САЩ остана на досегашното ниво от 6,7 на сто.

Данните подкрепиха настроенията, че американската икономика се намира на прав път в опитите си да се възстанови от кризата. По-рано през седмицата бе публикуван докладът на Института за управление на доставките, който показа оптимистично разширение на сектора на услугите.

"Публикуването на последния доклад за новите работни места извън селскостопанския сектор в САЩ се очаква да разкрие свързаността на растежа на заетостта с метеорологичните условия", посочи преди представянето на данните Лий Хардман, валутен анализатор в Global Markets Research.

"Един солиден ръст на заетостта през март от малко над 200 000 би следвало да бъде в съответствие с равнището на безработицата, което да се свие още повече, предоставяйки подкрепа за щатския долар", допълни той.

Месечните данни за заетостта и равнището на безработицата са сред основните индикатори за състоянието на американската икономика. Те са и сред ключовите показатели, които формират паричната политика на Федералния резерв. Централната банка очаква безработицата да достигне 6,5 на сто, след което вероятно ще последна ново изменение на монетарната политика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още