IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поръчките на дълготрайни стоки в САЩ се върнаха към растеж през февруари

Силният ръст е бил стимулиран от по-значителните разходи за автомобили и пътнически и товарни самолети

15:30 | 26.03.14 г.
Поръчките на дълготрайни стоки в САЩ се върнаха към растеж през февруари

Поръчките на дълготрайни стоки в САЩ се върнаха към растеж, разширявайки се силно над пазарните очаквания, съобщава WBP Online.

Данните на Министерството на търговията на САЩ показаха, че поръчките за дълготрайни стоки са нараснали с 2,2 на сто през февруари. Пазарните нагласи бяха за по-слаб ръст от 0,8% след ревизирания спад от 1,3% през януари.

Силният ръст е бил стимулиран от по-значителните разходи за автомобили, които са се покачили с 3,6 на сто на годишна база. Поръчките на пътнически и товарни самолети от своя страна са нараснали с 13,6% след спада с повече от 20 на сто през предходните два месеца.

Докладът показа известни отстъпления при поръчките на машини и електрически съоръжения, които бяха подложени на серия от спадове и ръстове в последните месеци. Те бяха частично компенсирани от производителите на компютри и металодобивните компании, които постигнаха втората си поредна месечна печалба.

Един от водещите показатели за бъдещия икономически растеж – разходите за отбрана, изключващи вложенията в самолети – спадна с 1,3 на сто на месечна база. Сравнен спрямо година по-рано, индикаторът остана без изменение.

Непосредствено след представянето на данните щатският долар поскъпва с 0,24 на сто до 1,3793 за едно евро.

Още новини от САЩ вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още