IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доларът поскъпва, след като вниманието отново се насочи към Фед

По-важните новини от САЩ през днешния ден са свързани с данните за началното жилищно строителство

11:06 | 18.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

ФУНДАМЕНТАЛЕН КОМЕНТАР

Доларът печели позиции спрямо кошницата от 6 основни валути за 3-ти пореден ден, след като фокусът на пазарните участници отново се насочи към паричната политика на Федералния резерв. Надеждите, че централните банкери ще повишат лихвите през септември, намаляха чувствително през изминалата седмица, тъй като решението на Китай да девалвира валутата си създаде сериозни предпоставки за разпалване на валутна война.

През тази седмица централната банка в Пекин прекрати обезценката на юана, намалявайки страха от по-сериозна девалвация – сценарий, който всява сериозни притеснения на пазара, тъй като е в състояние да предизвика валутна война.

Относителното успокояване на обстановката в Азия през последните 2 дни позволи на пазарите отново да насочат вниманието си към Федералния резерв и към момента, в който институцията ще повиши лихвените проценти. Анализаторите са на мнение, че макроикономическите данни от САЩ са стабилни и единственият фактор, който към този момент може да обърка плановете на Фед, е ново агресивно девалвиране на китайския юан. Ако това не се случи, то централните банкери вероятно ще прибегнат до покачване на лихвите.

По-важните новини от САЩ през днешния ден са свързани с данните за началното жилищно строителство и разрешителните за строеж за месец юли. Докладите, насочени към сектора с недвижими имоти в страната, са важни, тъй като покупко-продажбата на имоти създава едни от най-сериозните движения на капитали при домакинствата и показва до каква степен се разширява икономическата активност в страната.

ТЕХНИЧЕСКИ КОМЕНТАР

EUR/USD

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 03:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още