IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите отново обръщат поглед към Китай

Данни за БВП на Китай и информация за производствената активност в редица страни ще определят движенията на финансовите пазари през следващата седмица

08:02 | 18.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Инвеститорите отново обръщат поглед към Китай

През следващите дни инвеститорите ще се фокусират върху данните от Китай в търсене на още доказателства за състоянието на икономиката на азиатската страна.

Още рано в понеделник ще стане ясно какъв е ръстът на икономиката на страната през третото тримесечие и вероятно тази информация ще продиктува настроението на пазарите през цялата следваща седмица. А ето и кои ще бъдат по-важните събития по дни:

Седмицата започва с данни от втората по големина икономика в света – тази на Китай. В понеделник Поднебесната империя ще изнесе информация за брутния вътрешен продукт (БВП) на страната за третото тримесечие на годината.

Във вторник ще стане ясно как са се променили производствените цени през септември в най-голямата икономика на еврозоната - германската. Също във вторник ще излязат данни и за текущата сметка на еврозоната за август.

В четвъртък ще има данни за индекса на производствената активност (PMI) в Китай, измерен от Caixin. 

По-късно през деня Европейската централна банка (EЦБ) ще вземе решение по въпроса за лихвените проценти, а фокусът на инвеститорите ще бъде насочен към пресконференцията на президента на институцията Марио Драги, който ще говори 45 минути след обявяването на решението.

Също в четвъртък ще бъдат обявени данните за жилищния сектор в САЩ.

В петък ще бъдат публикувани данни за производствената активност в Япония. По-късно през деня ще има информация и за производствената активност в еврозоната като цяло и за Германия и Франция по отделно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още