IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фабер: Сривът бе прекомерен, очаквайте краткотрайно възстановяване

Стратезите в САЩ, повечето безмозъчни индивиди, които прогнозират, че S&P ще достигне 1400 – 1500 пункта до края на годината, ще трябва да преосмислят позициите си, коментира инвеститорът

10:21 | 09.08.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Фабер: Сривът бе прекомерен, очаквайте краткотрайно възстановяване

Марк Фабер, който миналата седмица прогнозира, че мечият пазар се завръща, заяви, че настоящите разпродажби са прекомерни и че той лично очаква краткотрайно възстановяване на индексите, пише CNBC. 

„Мисля, че в краткосрочен план фондовите пазари по света са крайно подценени - подобно на пазарите през февруари – март 2009 г. и 1987 г.“, посочва Фабер. „Това обаче не означава, че не могат да се понижат още повече, въпреки че според мен първо ще видим възстановяване“.

Фабер, който е редактор и издател на The Gloom Boom & Doom Report, не отрича мечите си възгледи. Той все още очаква  S&P 500, който вчера изгуби 6,66% до 1119 пункта, да се понижи до 1100 пункта до октомври, въпреки че признава, че разпродажбите са се случили по-рано отколкото е очаквал.

„Стратезите в САЩ, повечето безмозъчни индивиди, които прогнозират, че S&P ще достигне 1400 – 1500 пункта до края на годината, ще трябва да преосмислят позициите си. Аз мисля, че пазарът всъщност може да се понижи дори под 1100 пункта“, казва Фабер.

Фабер подчертава, че корекцията е била толкова ожесточена, тъй като инвеститорите са изгубили вяра в политиците и прилаганите икономически политики.

„Никой вече не вярва на никого, администрацията на Обама, щатското правителство, Конгресът, хората които гласуваха за повишаването на дълга и така нататък“, посочва той.

Разпродажбата на акции е насърчила търсенето на инвестиционни убежища, включително щатски облигации, което свали доходността по 10-годишните федерални ДЦК до 2,35%, въпреки че Standard & Poor's понижи кредитния рейтинг на САЩ.

Фабер, наред с Джим Роджърс, смята, че щатските облигации са надценени и че доходността им трябва да се повиши.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
Тепърва започва "Голямото падане", което ще бъде, "Като пиано от 10-ия етаж"Цената на златото с нов исторически рекорд 1813,95 долара за тройунция. През последните 2 седмици тенденцията е към трайно повишаване на цените на златото, като прогнозите достигат и до 5 000 долара за тройунция. Цената на златото се качва постоянно защото много страни са изплашени от слабостта на долара и го продават за да купят злато. През последната година търсенето се е увеличило много, а предлагането не. Значи икономисти от цял свят са виждали какво ще стане. Американците яхнаха света за сметка на двете световни войни и особенно втората. Тогава практически целия световен златен запас се премести при тях и единствени имаха цяла и неизтощена икономика. Затова в 1944 беше приета бретон-удската валутна сиситема по която долара имаше твърдо златно съдържание- 35 долара унция. Всички останали валути бяха във валутен борд по отношение на долара- можеш да емитираш собствени пари толкова колкото долари или злато имаш във валутен резерв. При това можеш да обмениш своите долари у ФРС на злато по фиксирания курс. Обаче американците яко печатаха долари и скоро ги напечатаха повече отколкото имаха злато в резервите. Никсън се отказа да обменя доларите на злато в 1971- фактически фалит. Колкото повече повече валута емитира/печати/ дадена централна банка толкова повече се обезценява дадената валута. Това би обезценило долара до цена близка на хартията т.е. едно кило долари=едно кило хартия. Печатането на доларите отдавна надвишава стойността на хартийките. Хартиеният носител не струва НИЩО. Или все още почти нищо. Откъде се взеха толкова електронни пари? Долара отдавна е хартия без покритие която се крепи на силата на оръжието на американците. Америка отдавна не произвежда, а воюва за да крепи долара като световна валута. Ако се въведе нова световна валута, цената на долара ще се понижи до тази на обикновената весникарска хартия т.е. едно кило долари=едно кило хартия. Чака ги инфлация. Дано не станат като Зимбабве, където 2 000 000 000 000 зимбавийски долара е цената на едно яйце. Също ще изчезне и....Фалшивата система основана на измами и банкови манипулации на NYSE, New York Stock Exchange. ВСИЧКО ТАМ Е ЕДНА ГОЛЯМА ЛЪЖА ........САЩ СА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ДЛЪЖНИК В ИСТОРИЯТА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още