IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полският депозитар е регистрирал акциите от увеличението на Интеркапитал

Предстои подаване на заявление от дружеството за допускане на новоиздадените акции до търговия на пазара „NewConnect” във Варшава

17:47 | 12.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Полският депозитар е регистрирал акциите от увеличението на Интеркапитал

С решение на Полския депозитар за ценни книжа от 11.10.2010, се регистрират акциите от увеличението на капитала на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ, се казва в уведомление на дружеството, публикувано чрез БФБ.

В рамките на няколко дни дружеството ще подаде заявление за допускане на новоиздадените акции до търговия на пазара „NewConnect” във Варшава, се казва още в уведомлението.

През август ИКПД стана първата българска компания, чиито акции се търгуват на капиталов пазар извън България. Компанията възнамерява също да кандидатства за допускане до търговия на акциите си на основния пазар на Варшавската фондова борса.

Търговията с акциите от увеличението на капитала на АДСИЦ-а на БФБ започна на 27 септември. В резултат на процедурата по увеличението на капитала, която се проведе успоредно с двойното листване във Варшава, дружеството набра 3,56 млн. лв.

В резултат на увеличението капиталът на компанията нарасна от 4 823 627 лв. на 6 011 476 лв., разпределен в толкова на брой акции с номинал 1 лв.

Интеркапитал планира ново увеличение на капитала в следващите 12 месеца при по-благоприятни условия, обявиха от дружеството в средата на миналия месец.

Средствата от извършеното увеличение няма да бъдат достатъчни, за да бъде завършен проектът „Боровец Гранд“ в к.к. Боровец, което бе основната му цел, обявиха тогава от компанията.

В момента Интеркапитал проучва възможностите за частично довършване на сградата и същевременно е започнала преговори с потенциални купувачи на проекта като цяло на настоящия му етап на завършеност.

Дружеството е започнало преговори и относно разширяване на проекта „Марина Кейп“ в с. Ахелой край Бургас, посредством придобиване на парцели, съседни на вече изградения комплекс.

 

Свързани компании:

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ(ICPD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още