IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общото събрание на Формопласт не направи промени в Съвета на директорите

Мотивът е бил, че при освобождаване на двама от членовете на СД, техният брой би паднал под законово установения минимум от трима члена

10:35 | 24.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Общото събрание на Формопласт не направи промени в Съвета на директорите

Общото събрание на Формопласт АД, проведено на 20 септември (понеделник), е решило да не освобождава от длъжност членове на Съвета на директорите (СД), е видно от протокола на събранието, публикуван чрез БФБ.

Проекторешението по единствената точка на Общото събрание предвиждаше освобождаването на Ива Христова Гарванска-Софиянска и Формопласт 98 АД (като юридическо лице) от СД на дружеството.

Предвид обстоятелството, че при освобождаване на двама от членовете на СД, техният брой би паднал под законово установения минимум от трима членове, събранието единодушно е гласувало против предложението.

На Общото събрание Еврохолд България АД все още е разполагало с дял от близо 88% от гласовете, тъй като от прехвърлянето на 51%-ия му дял в дружеството на Пластхим-Т АД до датата на събранието са били изминали по-малко от 14 дни.

Сделката за мажоритарния пакет във Формопласт бе на цена 1,17 лв. за акция или обща стойност от близо 2,3 млн. лв. Договорът включва опция за продажба на цялото участие на Еврохолд на по-късен етап на същата цена за акция.

Инвестицията на Пластхим-Т е част от стратегията за изграждане на нова производствена база на територията на кърджалийското предприятие.

Вчерашната търговия с акциите на Формопласт на БФБ приключи на цена 1 лв. за брой, което се равнява на пазарна капитализация в размер на 3,8 млн. лв.

Книжата на дружеството са поскъпнали с 89% от обявяването на предварителните договори за продажба на участия от страна на Еврохолд преди две седмици. 

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Формопласт АД(FORM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още