Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

430 млн. лева ще получат кредитори за вземанията си от КТБ

Изплащането на суми, включени във втората частична сметка за разпределение на приети вземания от фалиралата банка, започва на 8 септември

430 млн. лева ще получат кредитори за вземанията си от КТБ

Снимка: Архив Ройтерс

430 млн. лева ще получат кредитори за вземанията си от Корпоративна търговска банка, съобщиха синдиците на обявената в несъстоятелност банка.

Още по темата

Изплащането на суми, включени във втората частична сметка за разпределение на приети вземания към КТБ, започва от 8 септември.

Изплащането ще се извършва чрез клоновата мрежа на „УниКредит Булбанк” АД.

Таксите и комисионите за банковите операции се дължат от лицата, които ще получат средствата, и са в съответствие с тарифата за таксите и комисионите на банката, уточняват синдиците.

Втората частична сметка е изготвена в изпълнение на разпоредби на Закона за банковата несъстоятелност, като синдикът изготвя частична сметка за разпределение на наличните суми между кредиторите според реда, привилегиите и обезпеченията, която е одобрена от Фонда за гарантиране на влоговете в банките.

Всеки кредитор на КТБ  може да провери каква е разпределената му за получаване сума в Единния портал за заявяване на електронни административни услуги към Агенцията по вписванията https://portal.registryagency.bg/.

 

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Свръхрезерв в банката ще са наличности в активи над задължителните минимални резерви