Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Алианц Банк и Търговска банка Д също ще отпускат безлихвени заеми на физически лица

Над 2 хиляди кредита са одобрени през двете седмици от началото на програмата с гаранции от ББР, която подпомага в условията на пандемия от коронавирус

Алианц Банк и Търговска банка Д също ще отпускат безлихвени заеми на физически лица

Снимка: Bloomberg

Алианц Банк и Търговска банка Д са поредните две банки, които подписаха споразумения с Българската банка за развитие и ще приемат искания за отпускане на безлихвени кредити за физически лица до 4500 лева.

Още по темата

Клоновете на двете кредитни институции ще бъдат подготвени за обслужване по програмата след 18 май.

Общинска банка, Инвестбанк, Първа инвестиционна банка и Интернешънъл Асет Банк започнаха работа по програмата в края на април. До момента са одобрени 2171 безлихвени заема от четирите банки с гаранция от ББР, съобщиха от държавната кредитна институция.

В Общинска банка, която първа започна да обработва заявления на гражданите, одобренията са 1 150, 836 са потвърдените заеми в Първа инвестиционна банка, 115 – в Инвестбанк и 70 – в Интернешънъл Асет Банк.

Статистиката на кандидатствалите за безлихвени заеми показва, че над две трети от исканията са от служители в неплатен отпуск. Значително по-малко са исканията за кредит от самоосигуряващи се лица.

От ББР информираха, че предстои финализиране на процеса по сключване на споразумения с още шест банки, заявили интерес към програмата.

Investor.bg припомня, че програмата за гарантиране на безлихвени кредити цели да подпомогне служителите в неплатен отпуск и самоосигуряващите се лица, които временно не могат да полагат труд в условията на извънредно положение. Те имат възможността да получат безлихвени заеми в размер до 4500 лева.

Финансовите средства се отпускат наведнъж или на три транша от по 1 500 лева. Максималният срок на погасяване е пет години, с минимум шест месеца и максимум 24 месеца гратисен период. По заемите няма да се дължат такси, комисиони и неустойки.

 

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Хампарцумян: Не се очертава ръст на лихвите по кредитите заради COVID кризата