Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Данни за тенденциите в промишлеността и строителството ще са във фокуса на седмицата

През тази седмица НСИ ще публикува информация, свързана с научноизследователската и развойната дейност през миналата година

Данни за тенденциите в промишлеността и строителството ще са във фокуса на седмицата

Снимка: Pixabay

През тази седмица ще излязат актуални статистически данни, свързани с развитието на българското стопанство – информация за бизнес тенденциите в икономиката и за финансите на държавата.

В понеделник (29 октомври) Националният статистически институт ще даде информация за пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България през септември 2018 г.

От националната статистика ще разберем какви са бизнес тенденциите в промишлеността, строителството, търговията на дребно и услугите през октомври 2018 г.

Във вторник (30 октомври) НСИ ще публикува цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността през септември 2018 г. 

Националната статистика ще публикува финансови таблици за образованието за 2016 г.

Ще излязат данни за производството и доставките на енергийни продукти  август 2018 г.  

В сряда (31 октомври) НСИ ще обяви статистика, свързана с данъци и социални осигуровки за "Държавно управление" за 2017 г. 

В последния ден на октомври 2018 г. ще излязат финансовите сметки за 2017 г. Ще получим и предварителните данни за научноизследователската и развойната дейност (НИРД) през миналата година.

НСИ ще разкрие какви са фискалните данни за подсектори "Централно държавно управление" и "Социалноосигурителни фондове" през септември 2018 г.

За четвъртък няма обявени събития.

В петък, последния работен ден на тази седмица (2 ноември), НСИ ще даде информация за издадените разрешителни за строеж и започнато строителство през третото тримесечие на 2018 г.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Държавният фонд на Оман се отказа от претенции към КТБ