Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

НАП проверява касите на 2100 фирми

При 271 от дружествата проверяващите са установили несъответствия за близо 216 млн. лв.

НАП проверява касите на 2100 фирми

Снимка: БГНЕС

Националната агенция за приходите (НАП) извършва проверки на място в над 2100 фирми за нелогично високи касови наличности, съобщават от приходната администрация.

В годишните си финансови отчети за 2019 г. компаниите са посочили, че държат в брой над 100 хил. лева. Данъчните инспектори преброяват, описват и сравняват сумите в касата с посочените в счетоводните отчети.

Още по темата

При 271 от дружествата проверяващите са установили несъответствие за близо 216 млн. лв., съобщават от НАП. В 33 от фирмите данъчните са открили необосновани липси на средства на обща стойност почти 27,8 млн. лв., като при тях проверката продължава. 

Освен проверка на място общо 11 588 рискови дружества са получили електронни писма или обаждане от Информационния център на НАП. По този начин приходната агенция насърчава фирмите доброволно да прегледат отново счетоводните си документи и да направят корекции в годишните си финансови отчети в случай, че не всички суми са действително налични в касите им.

Много от дружествата, допуснали технически грешки, са се възползвали от предоставената им възможност, като са коригирали сами данните и са подали счетоводните си отчети отново, уточняват още от НАП.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Спасение за инвеститорите в света на ниски лихви