Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Почти 1,95 млрд. лева са приходите на общините през 2015 г.

744 млн. лева са приходите от данъците върху имотите и други местни данъци

1,946 млрд. лева са приходите на общините в България през 2015 година. Това става ясно от писмен отговор на финансовия министър Владислав Горанов на въпрос на депутата от БСП Лява България Иван Иванов.

Данните са от тримесечните отчети за касовото изпълнение на общинските бюджети за миналата година, уточнява Горанов в отговора си, публикуван на страницата на Народното събрание.

Още по темата

От тях е видно, че общините у нас са събрали малко над 757 млн. лева от данъци, от които 744 млн. лева от данъка върху имоти и други местни данъци.

Неданъчните приходи са 1,17 млрд. лева, от които най-голямото перо е от общински такси - 726 млн. лева. От глоби, санкции и наказателни лихви в общинските бюджети са влезли 58,2 млн. лева.

Приходите и доходите от собствеността на общините са 246,5 млн. лева, а от продажба на нефинансови активи в местните бюджети са постъпили почти 134 млн. лева.

Приходите от помощи и дарения на общините възлизат на почти 18 млн. лева, като основната част - 15,8 млн. лева са помощи и дарения от страната.

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
През юни спестяванията у нас нарастват с 9% на годишна база