Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

„Транскарт Файненшъл Сървисис“ получи пълен лиценз като платежна институция

Банките трябва да внесат общо над 137,257 млн. лева годишни вноски във Фонда за преструктуриране на банките за 2019 г., реши БНБ

„Транскарт Файненшъл Сървисис“ получи пълен лиценз като платежна институция

Снимка: Архив Ройтерс

Управителният съвет на Българската народна банка реши да допълни лиценза на „Транскарт Файненшъл Сървисис“ АД за извършване на дейност като платежна институция с платежните услуги по Закона за платежните услуги и платежните системи (ЗПУПС), съобщи пресцентърът на централната банка.

Тя може да извършва кредитни преводи, включително нареждания за периодични преводи, след като установи, че заявителят е предоставил всички изискуеми сведения и документи, както и че са изпълнени условията за допълване на лиценза по чл. 10 от ЗПУПС.

Още по темата

Дружеството трябва да е изпълнило изисквания на Наредба № 16 на БНБ от 29 март 2018 г. за издаване на лицензи и одобрения, за вписване в регистъра по чл. 19 от ЗПУПС и изискванията към дейността на операторите на платежни системи с окончателност на сетълмента.

Управителният съвет на Българската народна банка определи обща сума на годишните вноски на банките във Фонда за преструктуриране на банките за 2019 г. в размер над 137,257 млн. лева. Кредитните институции са задължени да правят вноски по Закона за възстановяване и преструктуриране на кредитни институции и инвестиционни посредници.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Заплащането на мениджърите в IT сектора в България е над средното ниво в Европа