IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В. Горанов: Засилваме надзора в банковия и небанковия финансов сектор

Финансовият министър уверява, че правителството ще продължи да работи за финансовата и макроикономическа стабилност на България

22:30 | 25.02.19 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

България е поела ангажимент до средата на тази година да бъдат насочени допълнителни усилия за засилване на рамката на надзора в банковия и небанковия финансов сектор, е заявил финансовият министър Владислав Горанов по време на работна среща с посланиците на страните от еврозоната и Дания напредъка по мерките в плана за действие за приемането на България във Валутно-курсовия механизъм II (ВКМ-II) и Банковия съюз, както и икономическото развитие на страната ни, съобщават от Министерството на финансите. 

Горанов е добавил, че правителството ще се фокусира и върху подобряването на макропруденциалната рамка и тази на несъстоятелността и за засилване на мерките за борба с изпирането на пари и модернизиране на управлението на държавните предприятия.

По думите му с изпълнението на тези ангажименти правителството цели да покаже на европейските си партньори, че достигането на България до този етап от европейската си интеграция не е случайно, а е резултат от упорити и целенасочени усилия.

Горанов е уверил участниците в срещата, че българското правителство ще продължи да работи за финансовата и макроикономическата стабилност на страната и ще следва мисията си за поддържане на устойчиви и прозрачни публични финанси, и за създаване на условия за икономически растеж. В последвалата дискусия дипломатите от еврозоната и Дания са изразили наблюденията си от протичащия процес и са споделили мнения относно представения напредък.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
s3
преди 5 години
Не се подвеждай, снимката е стара, отпреди няколко години е. НО и ти да беше работил цяла година в Общинска Банка сигурно и на тяб щеше да ти се отрази.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 1
redcretin
преди 5 години
Леле тоя как се е опрасил...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още