IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Adecco: Никой не знае какво ще стане с Brexit

В условия на несигурност хората спират да наемат и да инвестират, а това носи последствия и за нашия бизнес, твърди Ален Дехейз

13:03 | 25.01.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Ален Дехейз. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Ален Дехейз. Снимка: Ройтерс

Главният изпълнителен директор на швейцарската агенция за подбор на персонал Adecco Ален Дехейз счита, че Brexit оказва засега незабележимо отражение върху бизнеса на компанията.

„Наемането на временен персонал продължава да върви добре. Освен това наемането за постоянна заетост също се представя добре. Мисля, че за определен период британските работодатели спряха да наемат, но вече смятам, че ще трябва отново да започнат. Това сочат всичките ни прогнози“, казва той пред Bloomberg от Давос, където се провежда ежегодният Световен икономически форум.

Той твърди, че на този етап процесът няма отражение върху резултатите на Adecco, тъй като хората не напускат Великобритания.

„Това не се случва и е много ограничено. Всъщност наблюдаваме, че броят на компаниите, които местят офисите си извън Великобритания, е много ограничен, както и броят хора, напускащи Великобритания“, признава той.

Мениджърът коментира и общата икономическа ситуация.

„Със сигурност автомобилната индустрия в Европа е изправена пред трудности поради новите правила за отделянето на вредни емисии. Това имаше голямо отражение в Германия, но и в други страни. Освен това бяха въведени някои регулации на фона на геополитическата несигурност. В условия на несигурност хората спират да наемат и да инвестират, а това носи последствия и за нашия бизнес", посочи той.

Цялото интервю гледайте във видео материала. 

Всичко от Давос следете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 0
Варяг
преди 5 години
Майната им......да го духат........ние как духахме последните 30 г.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още