Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Банковите и застрахователни услуги – изцяло онлайн в близките години?

Според Коста Чолаков, изп. директор на ДЗИ, все пак има услуги от корпоративния сегмент, които няма как да бъдат напълно дигитализирани

Банковите и застрахователни услуги – изцяло онлайн в близките години?

гледано: 2077   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
2 гласа

Голяма част от услугите от т.нар. „масов бизнес" на застраховането и банкирането ще бъдат на мобилния телефон в следващите няколко години. Това каза Коста Чолаков, изп. директор на ДЗИ, в предаването „Светът е бизнес“, с водещ Ивайло Лаков.

Разбира се, има и услуги от корпоративния сегмент, които няма как да бъдат напълно дигитализирани и се нуждаят от човешка намеса. Част от тях вероятно ще бъдат роботизирани и ще разчитат на изкуствен интелект, допълни той.

Според Чолаков в застрахователния бизнес има огромно поле за иновации.

„Секторът изостава от останалите икономически сфери и особено от банките. Иновацията е много широко понятие, тя може да бъде свързана с промяна на процеси, въвеждане на нови технологии, автоматизиране. В застрахователния бизнес тя може да бъде свързана и с промяна на част от условията в договорите, които да ги подобрят и направят иновативни на пазара“, посочи експертът.

Той коментира и заплахата за работните места, пред която ни изправя навлизането на новите технологии и автоматизирането на голяма част от процесите в бизнеса.

„Всичко това е мит... В последните 100-ина години са се случили няколко индустриални революции и работната ръка не е намаляла. Това няма да се случи и по време на тази. Тя просто ще позволи на хората да вършат много по-продуктивни дейности“.

Още от разговора вижте във видеото.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Елена Илиева

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Л. Кючуков: Борис Джонсън има най-голям шанс да заеме поста на Тереза Мей