Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Българският пазар усети съживяването по доходността в портфейлите си

Участниците в панела за SeeLink на Investor Finance Forum обсъдиха доколко устойчиво може да е съживяването на БФБ

Българският пазар усети съживяването по доходността в портфейлите си

От ляво надясно: Илиян Димитров, Стефан Стефанов, Никола Веселинов. Снимка: Investor.bg

"Всички усетихме съживяването на българския пазар, някои по доходността в портфейлите си, която взе да се съживява и да излиза на положителна територия, и от друга страна по самата търговия, която се раздвижи“. Това каза Стефан Стефанов, професионален инвеститор, по време на панела, посветен на регионалната платформа SeeLINK, в рамките на петата годишна конференция Investor Finance Forum.

„Вече имаме доста повече сделки на дневна база, по-големи обороти, по-интересна търговия“, допълни Стефанов. 

Още по темата

Според Никола Веселинов, оперативен директор и член на Съвета на директорите на Експат Асет Мениджмънт, SeeLINK e добра платформа за достъп на чужди капитали до нашия регион. „До момента всеки, който иска да инвестира в региона, трябваше да започне от нулата, намирайки партньори във всяка една от държавите, и да се съобразява с местните специфики, което затруднява големите чуждестранни инвеститори и понякога дори ги отказва“, заяви той.

Илиян Димитров, главен експерт в дирекция „Корпоративно развитие” на БФБ-София, посочва „добре работещата модерна техническа инфраструктура“ като ясно изразена специфика на българския пазар. „Работим с една от най-добрите търговски платформи в света и, не на последно място, законовата ни регламентация е на европейско равнище […], което осигурява някаква форма на сигурност и интуитивно разбиране от страна на чуждестранните инвеститори как точно се търгува на българския пазар“, допълни Димитров.

Подробности вижте във видеото:

гледано: 3010   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

INVESTOR Finance Forum се проведe с подкрепата на ActivTrades, Пощенска банка, ЕЛАНА Финансов Холдинг, Euro-Finance, Admiral Markets, Karoll, BenchMark, Sirma Group, BISAM, Индустриален Холдинг България, ПОК Доверие. Форумът се проведе с партньорството на институционалните партньори БФБ, АДВИБ, АТБ, БАЛИП, БАУД, БАДДПО и с медийното партньорство на See News, Smartmoney.bg, Forexnews.bg, сп. Мениджър, Forbes Bulgaria. Технологичен партньор на форума е Dell, а партньор за провеждане на коктейла The Macallan.

По статията работиха: Радина Колева, редактор Миглена Иванова

Още по темата

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
***!!!
Летни гуми с минимум 4 ммпрез зимата, а за зимните - няма регулация. Може и с 1 мм

Още от Bloomberg TV
Сергей Игнатов: Новото лидерство се базира на хуманитарно знание