IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерт: България закъсня с лобирането за Европейския орган по труда

Страната ни има по-добри предложения, отколкото Братислава, счита Огнян Атанасов

21:00 | 17.06.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Останахме може би единствената страна, в която няма Европейски орган по труда, въпреки че нашата оферта е добра. Според мен ние имаме доста по-добри предложения от това, което Братислава е предложила. Лобито обаче трябваше да заработи най-рано преди половин година. Това коментира Огнян Атанасов, експерт по безопасност и здраве при работа, КНСБ, в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Европейският орган по труда ще се занимава с измамите в трансграничната мобилност. Всеки ден 1,7 млн. души отиват на работа в друга страна, 2 млн. транспортни работници прекосяват границите. Официално признатите българи, работещи в чужбина, са над 500 000. Такива измами засегнаха например сезонните работници в земеделието", каза Атанасов.

Според него българският бизнес ще може да получава информация за фирмите, с които ще работи.

За нас е важно създаването на член 12, който касае европейската платформа за недекларирана заетост, посочи гостът.

"Ние разглеждаме Европейския орган по труда като част от тези 20 принципа, залегнали в Европейския стълб по социални права. Европейският орган по труда се занимава освен с трансграничните измами и със социалните защита на хората", допълни той.

Целия разговор гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:01 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 4
Ivel
преди 4 години
За какво ли не е закъсняла България, без малко и за ЕС щеше да закъснее, добре че беше царя, колкото и да е неприятетен на някои, трябва ръка да му се целува, паметник преживе да му се направи (например на Царградско шосе врещу Враня, една яка арка и там някъде да го впише някой творец и него, като герой (ако може обаче да не е Вежди, той на мен лично ми е неприятен). Иначе нямаше да има толкова крадене на европейски фондове, къщи за гости и всякъкви там ненужни простотии, от това ли най-много нужда имаше държавата. Погледнете здравеопазването, образованието, там всичко е прекрасно та да наливаме пари в някъкви си къщи за гости, който иска да се занимава с туризъм, да инвестира сам, да оцени риска, да си направи бизнес план и като му се получават сметките нека си строи каквото си пожелае, държавата е направила достаъчно, туризма е една от стоките които се броят на петте пръста с нисък ДДС, какво повече искат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още