IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Eon очаква спад на приходите през тази година

Стратегията за оцеляване на компанията разчита на експанзията на операциите с възобновяеми източници на енергия

21:02 | 12.03.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Eon очаква спад на приходите през тази година

Германската компания Eon прогнозира допълнителен рязък спад на приходите тази година и предупреди, че политическите решения за подкрепа на производителите на енергия от възобновяеми източници може да застраши енергийната сигурност на страната, пише FT.

В опит да подобри рентабилността си компанията значително сви капацитета си.

Енергията от възобновяеми източници, която има префенециален достъп до електропреносните мрежи в Германия, съставлява около една четвърт от потреблението на електричество в Германия.

В писмо до акционерите главният изпълнителен директор на компанията посочва, че “ситуацията може да излезе тотално от баланс, ако по икономически причини  затворят електроцентрали, които в момента гарантират сигурността на доставките”.

За цялата 2014 г. Еon очаква печалба преди данъци, такси и амортизация  от порядъка на 8 – 8,6 млрд. евро, както и нетна печалба от 1,5 – 1,9 млрд. евро.

Стратегията за оцеляване на компанията разчита на експанзията на операциите с възобновяеми източници на енергия, решения за дистрибуция на енергия, както и бизнесът извън Европа.

Вижте още във видеото на Bloomberg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още