IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

imoti.net отличава отново най-добрите имоти, брокери и агенции за имоти

Застраховките на имоти отстъпват много на застраховането на автомобили, твърди Снежана Стойчева, мениджър на специализирания сайт

14:06 | 20.02.19 г.
<p>
	Снежана Стойчева, мениджър на IMOTI.NET. <em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снежана Стойчева, мениджър на IMOTI.NET. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Националната асоциация на строителните предприемачи (НАСП) предлага да се следва френския модел на застраховане, който защитава интересите на гражданите, особено на тези, които купуват "на зелено". Това каза Снежана Стойчева, мениджър на imoti.net, в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria. Стана ясно, че застраховките на имоти отстъпват много на застраховането на автомобили, заяви тя. Около 75% от застраховките се падат на автомобили, докато на имоти се падат едва 10-14 на сто. 

„Между 10% и 14% са застраховките на имоти, като голяма част от тях са свързани с кредитирането и изискванията на банката. Гражданите, които купуват „на зелено“ не са защитени“.

Тя говори и за предстоящата церемония за Годишните награди на imoti.net.

“Доволна съм, че този проект се развива. За 4 поредна година ще се връчват награди. Има интерес сред брокерите и агенциите да се включват в номинации. Тази година сме добавили награди, които касаят ваканционни, жилищни и селски имоти, както и инвестиционни проекти“.

Очаква се в края на 2019 г. да се повишат лихвите и банките ще продължат да бъдат от значение, коментира още тя.

Вижте целия разговор във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още