IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жадуващи за добри сделки потребители сринаха Alexa в Европа

Умната колонка Google Home също е била ползвана и подарявана много на 25 декември

13:24 | 28.12.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Рекордните продажби на Amazon Echo през ноември са били в основата на изненадващата авария с персоналния асистент Amazon Alexa. В редица европейски държави в деня на Коледа умният помощник е бил засипан с толкова много въпроси и искания, че това е довело до срив при сървърите на Amazon и блокиране на самата Alexa, предава DPA.

Специализираният в проследяването на аварии в потребителската електроника сайт Down Detector, отчита претоварване в използването на Alexa във Великобритания, Германия и други части на Евроопа. Това е вторият срив на персоналния асистент на континента от септември насам. Проблемът вече е разрешен и не е засегнал САЩ.

Заедно с прекалено високото използване на устройствата на Amazon на Коледа самото приложение Amazon Alexa също се изкачи на върха на Apple App Store.  

Умната колонка Google Home също е била ползвана и подарявана много на 25 декември, а едноименното приложение към нея достига 6-о място в онлайн магазина. На пето място е приложението FitBit, а Bose Connect за умна аудиотехника за пръв път влиза в ТОП 20 благодарение на многото активирани навръх Коледа устройства.

В българския App Store на водещи места към момента са Find Differences на Fastone Games, Messenger на Facebook Inc. и самото приложение за Facebook, следвани от YouTube на Google LLC и Viber Messenger.

В Google Play Store водеща по инсталации в страната ни е друга игра - Brawl Stars на Supercell. Следват  Messenger на Facebook и Viber. 

Още технологични новини вижте във видео материала!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 20 rate down comment 6
wladoalex
преди 5 години
Пак статия за умно асистенти. За кого ги пишете? Те ползват само английски и ти трябват умни уреди вкъщи. Дали има 100-тина българи които да ги ползват. А, предлагат ли се изобщо на българския пазар?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още