Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

К. Кирилов: Ситуацията е трудна за всички бизнеси в страната

Девет от 10 новосъздадени компании не оцеляват, коментира съоснователят на My Education Club

гледано: 2328   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа
Създаването на собствен бизнес трябва да се определя от това в каква област човек се чувства комфортно, каква е мечтата му, коментира Калоян Кирилов, съосновател на My Education Club, в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria.

Той определи възможността, която дава Агенцията по заетостта безработните лица с право на парично обезщетение да могат да започнат собствен бизнес, като получат полагащото им се обезщетение наведнъж, като добра идея, която обаче едва ли ще даде нужните резултати.

„Хората в бюрата по труда не са хората, които биха осъществили стартъп. Защото щом някои хора са стигнали до бюрото по труда, означава че не са достатъчно предприемчиви“, посочи той.

Според Калоян Кирилов би било по-добра идея, ако на хората на борсата правителството им предложи грантове за стартиране на бизнес от например 10 хил. лв. По думите му по начин безработните няма да бъдат лишавани от възможността да разполагат с гарантирана месечна сума, с която да покриват разходите си.

„Трудно е за всички бизнеси в момента, но при стартъпите рисковете са по-големи. А в момента, заради страха и очакванията за ограничаване на потреблението, не съм оптимист за следващите месеци“, посочи той.

Кирилов обясни, че създаването и развитието на стартъп по принцип е рисково начинание, тъй като 9 от 10 компании не оцеляват.

Целия разговор с Калоян Кирилов, както и разговорите с други гости на предаването "Бизнес старт", можете да видите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

По статията работиха: автор Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Миглена Иванова

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
0
 
2
преди 1 месец
Няма грижи....от няколко дни се публикуват статии как бизнесите са излезли от ситуацията - с подкрепата на определени банки...
3
 
0
 
1
преди 1 месец
Въведената неправилна емисии на лева е съществена причина за възникване на български щети.
Заради грешката на централната банка, съответното правителство е с подсигуряван провал.
Вариантите са два:
Първи: При запазване на неправилна емисия на лева е с увеличени български щети. Хората са със съдба на жертви на грешката на централната банка.
Втори: За устойчиво спасение от щети е необходимо:
1. Обществено разобличаване на неправилна емисия лева.
2. Прилагане на правилна емисия на лева.

Сега е същото както преди години, защото е запазена вредната за всеки грешка на централната банка.

Още от Bloomberg TV
Рецесията ще повлече надолу технологичните акции, според анализатор