IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lufthansa Technik Sofia вече разполага с 8 производствени линии в България

Успяхме да заслужим доверието на нашите колеги в Германия, твърди Рени Гекова, директор на отдел "Човешки ресурси" в компанията

21:45 | 23.11.18 г.
Lufthansa Technik Sofia вече разполага с 8 производствени линии в България

Lufthansa Technik Sofia вече разполага с 8 производствени линии в България, където експерти извършват поддръжката и ремонта на самолетите. Това заяв в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Рени Гекова, директор на отдел "Човешки ресурси" в Lufhansa Technik Sofia.

Поглеждайки назад, периодът, в който Lufthansa Technik Sofia присъства на българския пазар, е 10 години и е изключително успешен, допълни тя. "Стартирахме от 150 човека, вече сме над 1100. Традиционно се разбира, че в нашата индустрия работят основно авиоспециалисти, механици и инженери. Реално в София позициите, които имаме и предоставяме за работа на нашите служители, са в различни сфери. В допълнение към инженеринга, планирането и самата ремонтна дейност предлагаме възможност за работа във всички области на управлението на доставките, логистиката, договарянето, в управлението на проекти и процеси, бизнес развитието и такива, които създават иновации в компанията", обясни Гекова.

Успяхме да заслужим доверието на нашите колеги в Германия и през 2013 получихме възможността да локираме дейности в България, които обслужват нашите бази в целия свят, разкри още гостът. "Много централни функции са позиционирани тук. В компанията има и чужденци – не повече от 2-3%, но масово са българи. Ние имаме сериозна обучителна програма. С оглед на това опитът и специализираното образование не са задължителни. Стараем се да привличаме повече млади хора с интерес към авиацията", отбелязва Гекова.

Започнахме от няколко производствени линии, а вече имаме 8, похвали се още директорът на отдел "Човешки ресурси" в Lufhansa Technik Sofia. „Обслужваме много различни авиокомпании. Дейността се планира в дългосрочен план", стан ясно още от думите ѝ.

По последни данни само за октомври Lufthansa е превозила над 13 млн. пътници.

 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още