IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пренасочват ли полети авиопревозвачите заради коронавируса

Разписанията на авиокомпаниите са валидни до март, посочиха изпълнителният директор на АPG Bulgaria Огнян Благоев и журналистът Александър Богоявленски

14:08 | 07.02.20 г.
Пренасочват ли полети авиопревозвачите заради коронавируса

Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria изпълнителният директор на APG Bulgaria Огнян Благоев. По думите му загубите на авиокомпании са от възстановени суми по анулирани пътувания до Китай, както и разходи, свързани с мерки за ограничаване на разпространението на вируса.

„Винаги има опасност от фалити, в сегашната ситуация европейските компании бяха първите, които решиха да ограничат полетите си до Китай, докато азиатските превозвачи продължават да летят до страната“, допълни Александър Богоявленски, автор и водещ на предаването „Авиошоу” по Bulgaria ON AIR.

Той коментира и темата как се отразява драстичното намаляване на капацитета на авиопревозвачите върху работата на екипажите.

„Това, че са отменени полети до китайските дестинации не означава, че авиокомпаниите няма да пренасочат ресурсите си другаде“, прогнозира журналистът.

Според Богоявленски коронавирусът не оказва влияние върху българския пазар на авиопревози.

Благоев обясни, че разписанията на авиокомпаниите са валидни до март и според него едно временно пренасочване на полетите ще бъде трудна задача.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още