Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

През последните десет години четящите хора в България се увеличават

Новото поколение не чете това, което старото разбира за качествена литература, казва съоснователката на сайта "Аз чета" Милена Ташева

гледано: 1849   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
1 гласа

В нашето общество съществува един мит, че младите не четат толкова литература, колкото старите са чели през своето време. Какво е мнението на един от съоснователите на сайта „Аз чета“ Милена Ташева по тази тема разбираме от сутрешния блок „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria. 

„Всяко поколение твърди за предишното, че не чете. Това не е вярно. Разликата е, че новото поколение не чете това, което старото разбира за качествена литература. Мултиплицирането на поколенията не е добра идея. По-скоро старите хора трябва да се опитат да разберат младите, като четат съвременна литература“.

Нуждите на обществото ни от литература все още не са задоволени, макар през последните 10 години да се забелязва една все по-осезаема тенденция към четящи хора, коментира Милена Ташева.

„Аудио книгите напоследък бележат огромен ръст – около 40% годишно. Но аз няма как да препоръчам печатна, електронна или аудио книга, защото всички те имат своите достойнства“.

Днес е един от най-големите национални празници - Денят на българската просвета и култура, и по тази причина е важно да дадем съвет на съвременните родители за своите деца и особено онези, които за пръв път влизат в училище.

„Най-трудният клас е първи. По тази причина препоръчвам да подарите на детето си книга, за да му помогнете в преминаването на следващия етап от живота“.

Целия разговор гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria. 

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Политолог: Моделът на финансиране на политическите партии у нас не следва този в САЩ