IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

THE NEXT BIG THING: Изследванията на Космоса и космическите технологии

Космическите агенции работят все по-тясно с частния сектор за изпълнението на мисии в Космоса, твърди журналистът Ивайло Лаков

15:43 | 15.10.18 г.
<p>
	Ивайло Лаков. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</p>

Ивайло Лаков. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Изследванията на Космоса и развитието на космическите технологии са THE NEXT BIG THING, смята водещият на предаванията „Светът е бизнес“ и „Клуб Investor“ Ивайло Лаков.

Според него от огромно значение е фактът, че космическите агенции работят все по-тясно с частния сектор за изпълнението на мисии в Космоса, а това ще отвори нови възможности за хората. Ето и прогнозата на Ивайло Лаков за следващото голямо нещо:

„Японската космическа агенция ДЖАКСА успя да приземи два роувъра при почти нулева гравитация на повърхността на астероида Рюгу. Действието се развива, защото изследванията продължават на около 170 млн. км от Земята. Целта на тази програма, която се казва „Хаябуса-2“, е да върне проби от астероида тук при нас, на Земята. Преди няколко дни пък Lockheed Martin представи модула си за кацане на повърхността на Луната, който може да превозва четирима астронавти и повече от тон багаж от съответния космически кораб в окололунна орбита до повърхността на земния спътник и обратно. Какво е следващото голямо нещо ме питате? За мен това са космическите изследвания и развитието на космическите технологии, изобщо целият този подновен интерес към Космоса ще отвори нови врати пред хората“.

Кои са най-важните постижения в науката – ще разберете на конференцията THE NEXT BIG THING на 16 октомври, 09:00 часа, Capital Fort.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още