IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хасан Азис: 260 общини не могат да си позволят пътища без винетки

Местните власти няма да вдигат данъците и таксите тази година, заяви кметът на Кърджали

10:23 | 08.01.19 г.
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

На 2 януари стана ясно, че няма да е необходима винетка за Северната скоростна тангента в София. Премиерът Бойко Борисов обяви, че общините могат да поискат републикански пътища да бъдат освободени от винетна такса.

Кметовете обаче ще трябва да поддържат съответните пътни участъци. 

"Кметът на Варна поиска същото да се случи с част от републиканската пътна мрежа, която води до гробищата. Същото поиска и кметът на Пловдив за пътя до Асеновград. Започна лавинообразна реакция“, коментира пред Bulgaria ON AIR кметът на Кърджали Хасан Азис, който е и зам.-председател на НСОРБ.

Той посочи, че големите и богати общини могат да си позволят подобно искане и да стопанисват пътищата, освободени от винетка. Но това са само четири – пет общини.  „260 общини в страната не могат да си го позволят", коментира кметът.

Кметът на Кърджали е поискал преди време обратното - пътищата до Перперикон и до язовир „Боровица“ да се прехвърлят към държавата.

Заради предстоящите избори според Хасан Азис няма да има община, която да вдига данъците и таксите тази година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още