IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще снимаме филми заедно с Китай

14:40 | 13.04.04 г.
Автор - снимка
Създател
Ще снимаме филми заедно с Китай
Възможности за общо филмопроизводство са обсъдили министрите на културата на България и Китай - Божидар Абрашев и Сун Цзячжън по време на срещата си днес в София.

Двамата министри са обсъдили и подписването на междуправителствено споразумение за копродуции в областта на киното.

Абрашев и Цзячжън са говорили и за предстоящото българско участие в международните телевизионни и кинофестивали в Шанхай и Сечуан. Там ще бъдат показани филмите "Емигранти" (режисьори Ивайло Христов и Людмил Тодоров), "Пътуване към Йерусалим" на Иван Ничев, "Една калория нежност" на Иванка Гръбчева, "Госпожа Динозавър" на Анри Кулев, "На кого е тази песен" на Адела Пеева, "Следвай ме" на Дочо Боджаков, "Под същото небе" на Красимир Крумов.

Между 28 май и 20 юни 2004 г. ще се състоят Дните на китайската култура в София, е станало ясно на срещата. Проявата е по случай 55-годишнината от установяването на дипломатически отношения между двете държави и ще бъде по време на деветото издание на Салона на изкуствата.

През октомври ще бъдат Дните на българската култура в Пекин. Ще има седмица на българския филм, Ден на България с български радиопрограми и българска музика.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:57 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още