Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Къщите около Пловдив стават все по-търсени, купувачи плащат по 30 хил. евро

30% от имотите в града и региона са купени с кредит, отчетоха брокери по време на бизнес закуската на Imoti.net в града

Къщите около Пловдив стават все по-търсени, купувачи плащат по 30 хил. евро

Снимка: Imoti.net

С 19% са нараснали продажбите на имоти в Пловдив и региона през първото тримесечие на 2018 година, спрямо същия период на миналата 2017-та. Това отчетоха брокери на недвижими имоти по време на бизнес закуска на Imoti.net в града.

Оказва се, че едни от най-търсените имоти във втория по големина град в България са къщите в близост до Пловдив. Според експертите това се дължи на факта, че за 20 000 – 30 000 евро купувачите могат да намерят къща на 15 км от Пловдив, но не и да закупят апартамент в града за същата сума.

Още по темата
На територията на Пловдив най-търсени са жилищата в близост до индустриалните зони. Данните показват, че първо жилище купуват хора между 25 и 35 години.

От началото на годината половината имоти са били продадени „на зелено“ т.е., докато обектите все още са били в строеж. 30% от жилищата в Пловдив и региона са били закупени с кредит, сочат данни на агенциите за недвижими имоти. Интересна тенденция е, че в последните месеци брокерите отчитат повишен интерес към покупка на панелно жилище. Причина за това е, че новото строителство предлага по-малки по площ апартаменти.

По време на бизнес закуската на Imoti.net в Пловдив брокери на недвижими имоти се обединиха около мнението, че е нужна регулация в бранша. Експертите предложиха да се създаде регистър и Камара на брокерите, която да защитава интересите им.

Бизнес закуската на Imoti.net в Пловдив е част от проекта „Годишни награди на Imoti.net”, който насърчава добрите практики в сектора. Мисията на Imoti.net, който е част от Investor Media Group, е да подкрепя коректните участници в имотния бизнес, така че потребителите на техните услуги да могат да правят правилен избор в свой интерес по всяко време. В полза на потребителите Imoti.net стартира и поредицата „Доверен брокер“ със съвети за разграничаване на коректните и некоректни посредници при сделките с имоти.

Бизнес закуската е част от проекта „Годишни награди на imoti.net“, генерален спонсор на които е Банка ДСК.

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Вписването в имотния регистър ще е по идентификатор на имота