Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Лоран Шодер: Въпреки пандемията българският пазар е обещаващ

Светът е в нещо като пауза, която никой не е очаквал, но вярвам, че скоро светът ще излезе от нея, твърди генералният мениджър на Hyatt Regency Sofia

Лоран Шодер: Въпреки пандемията българският пазар е обещаващ

Снимка: Личен архив

Лоран Шодер заема поста генерален мениджър на Hyatt Regency Sofia от март 2019 г. Професионалният му опит обхваща ключови позиции в различни брандове от веригата в Обединеното кралство, Баку, Азербайджан, Белгия, Франция, САЩ, Испания и Чили. С него разговаряме за първите му впечатления от страната и старта на дейността на хотела в София.

Г-н Шодер, Hyatt Regency Sofia вече 2 месеца посреща гости. Как оценявате пазара и бизнес перспективите в България?

Преди пандемията българският пазар беше много обещаващ - индустрията процъфтяваше, икономиката беше много силна и се подобряваше, много международни компании се интересуваха от София като възможност за инвестиция, а и хората тук са фантастични. Това реално са всички необходими съставки, за да направим нещо невероятно тук.

Сега, с COVID-19, светът е в нещо като пауза, която никой не е очаквал, и ние трябва бързо да адаптираме бизнеса. Силно вярвам, че скоро ще излезем от тази пауза. Междувременно има смели хора, които продължават напред. Това правим и ние. Успяхме да отворим хотел в едни от най-предизвикателните времена за туристическата индустрия и то - първият хотел на Hyatt в България.

Какво предлага Hyatt Regency Sofia на българския пазар?

Ако мога да го обобщя, то бих казал - изтънчен one-stop-shop, който събира под един покрив наистина уникален набор от възможности. Започвам от локацията в сърцето на столицата, където предлагаме 183 светли стаи, включително 22 стилни апартамента, много от които разполагат с просторни тераси с красива гледка. Имаме също десет многофункционални зали с обща площ от 1468 кв. М., които могат да посрещнат събития от всякакъв размер - от мащабната ни бална зала “Васил Левски”, с площ от 533 кв. М., през по-малката, светла и отворена към вътрешния двор “Ботев”, до The Loft - ексклузивно пространство за събития на покрива, предлагащо три концептуални пространства с външна тераса, които могат да се резервират поотделно, или в комбинация.

The Revolutionary Dining Room & Bar е нашият ресторант - изискано пространство, посветено на свободните мислители от всички сфери на живота. Там сме специализирани в оригинални и нестандартни интерпретации на италиански и средиземноморски класики, поднесени по революционен начин. А бизнес обядът ни категорично няма еквивалент!

Само за месец The Scene Rooftop Bar & Terrace се превърна в една от горещите точки за питие и парти в града, с авторска кухня и коктейли и спираща дъха гледка към Витоша и златните кубета на Александър Невски.

Цялостното изживяване се допълва от денонощния фитнес център на хотела, модерен спа и уелнес център и салон за красота. 140-те паркоместа осигуряват комфорта на гостите, решили да се насладят на времето си в сърцето на София.

Кое според Вас е най-голямото предимство на Hyatt Regency Sofia пред останалите хотели на пазара?

В София няма толкова много 5-звездни хотели, така че ще говоря само за местата за настаняване, с които бихме могли да се сравним.

Едно от важните предимства, които имаме, е фактът, че сме новопостроен хотел. Не защото сме най-новите (винаги ще има по-нов хотел), а защото Hyatt Regency Sofia е изцяло разработен, проектиран и конструиран по много специфична концепция от изключително високи стандарти. Всичко, което ще намерите в нашия хотел, има предназначение и е планирано да предложи на нашите гости най-доброто, което индустрията може да предостави днес. Hyatt Regency Sofia може лесно да се сравни с най-добрите съвременни 5-звездни хотели в Лондон, Мадрид или Ню Йорк, което е нещо, което досега не е съществувало на пазара.

Най-важното конкурентно предимство, което имаме, обаче, са нашите хора, които дават живот на всичко това. Обратната връзка от нашите гости до момента е изключителна и надминава очакванията ни. Успяхме за много кратък период да осигурим постоянно високо ниво на обслужване във всички области. Гордея се с екипа и виждам, че всички те изпълняват нашата мисия - „да се грижим за хората, за да могат те да бъдат най-добрата версия на себе си“.

Какви гости очаквате да изберат Hyatt Regency Sofia?

Различни - международни туристи, известни личности, политици, делегати, държавни глави и пътуващи по бизнес. Разбира се, в момента посрещаме предимно българи, които идват в София по работа, или за удоволствие и търсят първокласна и безопасна среда и всички удобства, които изброих по-горе. Протоколът за безопасност в пандемията на Hyatt е без аналог в световен мащаб и вярвам, че това е едно от предимствата ни в тези предизвикателни времена.

Как Hyatt Regency Sofia си сътрудничи с местния бизнес?

Тъй като сме нови на местния пазар, нашето сътрудничество тепърва започва и ни чака цял свят от възможности. За нас е много важно да бъдем активен член на общността. Вече започнахме, като закупуваме продукти от малки производители около нас и работим с някои от нашите съседи на ул. Оборище.

Наскоро имах възможността да се присъединя към Българския форум на бизнес лидерите, който също се фокусира върху социалната корпоративна отговорност и с нетърпение очаквам да осъществим съвместно много значими инициативи.

И накрая, вътре в екипа ние държим на разнообразието и интеграцията. Приветстваме колеги и гости от цял ​​свят и тези принципи са от решаващо значение за начина, по който управляваме нашия бизнес.

Имате две десетилетия кариера на ключови позиции в различни подбрандове на Hyatt в Обединеното кралство, Азербайджан, Белгия, Франция, САЩ, Испания и Чили. Кой е най-важният урок?

Днес се считам за гражданин на света. Много съм горд, че съм французин - част от семейството ми все още живее във Франция. Аз съм авантюристът в него -  синът, който напусна дома си, когато беше на 18 години и искаше да види света. Най-големият урок е, че има толкова много неща за откриване, толкова много богатство и толкова много различни култури.

Бях в Латинска Америка, в САЩ, Югозападна Азия, Западна Европа и днес в Източна Европа. Лицата, които срещаш имат различни истории, култура, произход; има толкова много неща, които да научиш от тях! Именно това е истинското богатство според мен - да имам възможност да обиколя света и да изживея напълно всяка дестинация.

На професионално ниво работата в хотел е една и съща навсякъде - има стаи, ресторанти, събития, спа център и т.н. Това, което се променя, са хората, местната култура и начинът, по който правят нещата. Ако успеете да разберете, да уважите и да се адаптирате към настоящата си среда, а след това да добавите своя опит към уравнението, вярвам, че можете да постигнете чудеса. Наистина харесвам София и очаквам едно невероятно преживяване в България.

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

Коментари ()


Още от България
Пощенска банка стартира жилищно кредитиране от ново измерение