Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Моят аристократичен дом - моята крепост

Нов жилищен комплекс в центъра на София съчетава старото строителство с модерни технологии и материали

Моят аристократичен дом - моята крепост

Снимка: BLD

Затворените комплекси вече не са само тенденция, а все повече се обособяват като отделен сегмент на пазара на недвижими имоти. Според имотните агенции те са все по-търсени от купувачите, особено от семейства с деца, които искат по-голяма сигурност и добра среда.

Неотдавнашно изследване показа, че в топ три на факторите при избор на жилище попадат локацията, функционалното разпределение и доброто съотношение между цена и качество. Следват наличието на паркомясто, зелените площи, детските площадки и местата за отдих, бързият достъп до ключови артерии и не на последно място обкръжаващата среда и усещането за простор.

Един от новите жилищни комплекси от затворен тип в София, Secret Gardens на строително-инвестиционната компания BLD, опитва да отговори на всички тези изисквания, като съчетава строителството на стара София с модерни технологии и материали. 

Голямата обща градина, както и частните зелени пространства, принадлежащи към всеки имот на кота нула, са основен акцент в Secret Gardens. Комплексът, който се намира на улица „Галичица“ 33 в Лозенец, разполага с богато и стилно озеленяване, което не е характерно за повечето сгради в централната част на столицата.

Според архитекта на комплекса Радомир Серафимов хората не желаят да живеят в огромни жилищни комплекси без зеленина, с лоша инфраструктура, разбити и мръсни улици и затова все повече се насочват към затворен комплекс в центъра на града, който се намира близо до метро, градски транспорт и обществено обслужване. 

Secret Gardens е изграден на най-високата точка в Лозенец и се отличава с редица съвременни решения и идеи като соларни панели за електрозахранване в общите части и градините, отоплени гаражи и подгряване на откритите тераси, просторно лоби, висок клас топлоизолация, както и висококачествени материали, вложени в цялостното строителство. Съобразено с последните тенденции и съвременни технологии е и цялостното решение за климатизация с термопомпа вместо обикновени климатици.

Жилищата в Secret Gardens са 87, като всеки апартамент разполага със спалня с прилежаща баня, която подобно на всички останали стаи е широка, с високи тавани и това създава усещане за простор. Акцентът при терасите към отделните жилища е мащабът, както и изгледът към Витоша.

По статията работи: Екип на Investor.bg

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Нов жилищен комплекс за 300 млн. лв. ще се появи край София