IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ремонтът на НДК е на финалната права

Остава да се прокарат комуникациите, обяви министърът на културата Боил Банов

11:14 | 09.11.17 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Ремонтните дейности в Националния дворец на културата (НДК) във връзка с предстоящото българско председателство на Европейския съюз (ЕС) са почти пред своя край. Това каза пред bTV министърът на културата Боил Банов. Има довършителни дейности, все още има комуникации, които се прокарват, уточни той.

Цялостното реновиране на НДК започна, защото там ще се провеждат повечето срещи по време на българското председателство на Съвета на ЕС, което започва на 11 януари.

Министърът очаква, че до началото на декември ще се разположат мебелите, които вече са доставени, и може да се премине към последни проби на техниката. 

Банов уточни, че са съхранени всички пана, които са били в НДК, като са реставрирани.

Той допълни, че за пълния ремонт са били нужни 50 млн. лева, от които държавата е дала 45 млн. лева.

Запазен е стилът на НДК. В същото време залите отговарят на световните стандарти. Всичко е направено с мисъл, отчете министърът на културата.

Относно бюджета за култура за следващата година Банов каза, че той ще е с 30 млн. повече от тази година. Общо 10 млн. лева повече са предвидени за сценичните изкуства, 8 млн. лева отгоре - за читалищата, както и повече средства за библиотеките, галериите и музеите.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:29 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още