Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Връчена е заповед за цялостно спиране на строежа "Златен век" в столицата

Заповедта подлежи на обжалване в 14-дневен срок

Връчена е заповед за цялостно спиране на строежа "Златен век" в столицата

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Връчена е заповед за цялостно спиране на строежа „Златен век“ в столицата, извършван от „Артекс инженеринг“ АД, съобщи Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК). Преди дни строителят обяви, че след получаването на заповедта възнамерява да я обжалва.

От ДНСК казват, че заповедта е издадена на основание чл. 224 от Закона за устройство на територията (ЗУТ), където се регламентира при какви обстоятелства строителство може да бъде спряно, но в съобщението не се изтъква конкретно нарушение. 

Още по темата

Днес заповедта е връчена на участниците в строителния процес и подлежи на обжалване пред Административен съд в София в 14-дневен срок. От Дирекцията уточняват, че жалбите и протестите пред съда не спират изпълнението.     

Според съобщението за установените нарушения на разпоредбите на ЗУТ, довели до спиране на изпълнението на строежа, са образувани 8 административнонаказателни производства, като предвиденият в закона размер на санкциите е общо около 200 хил. лева.

Припомняме, че скандалът около „Артекс“ започна с разкритията, че в техни сгради, построени в квартал „Изток“, луксозни апартаменти на силно занижени цени са закупили представители на ГЕРБ на високи постове – Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и Ваня Колева. "Апартаментгейт" се разрасна, след като медиите сигнализираха за несъответствия в нотариалния акт за тризонета на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев.

На 28 март директорът на ДНСК Иван Несторов заяви, че небостъргачът "Златен век" в квартал „Лозенец“ е законен, защото има законно издадени строителни книжа. Но след среща на премиера Бойко Борисов с недоволни жители на квартал „Лозенец“ стана ясно, че ДНСК спира строителството на 34-етажната сграда.
 

По статията работи: Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Германци, французи и англичани търсят имоти във Варна