IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Директор продава акции в ПИБ и купува от ФНИ България АДСИЦ

Директорските разпродажби в Билборд през юли и август са 625 хил. бр., или 4,1% от капитала на дружеството

09:32 | 07.09.09 г.
Директор продава акции в ПИБ и купува от ФНИ България АДСИЦ

Тодор Брешков е продал 6 695 акции от ТБ Първа инвестиционна банка (ПИБ) АД на цени между 3,15 и 3,2 лв. за акция на 13,14 и 25 август, показва регулярната справка на Investor.bg в сделките по чл. 16 от Закона за пазарни злоупотреби с финансови инструменти.

Чл. 16 касае сделки на лица, изпълняващи ръководни функции в публичните дружества, или сделки на лица, свързани с ръководни лица. Изследването обхваща сделките, оповестени след 17 юли 2009 г.

Тодор Брешков е член на Надзорния съвет на ТБ ПИБ АД, както и член на Съвета на директорите на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ. Като ръководител в АДСИЦ-а Брешков е обявил покупката на 60 хил. акции  при цена от 0,32 лв./бр. на 19 август 2009 г.

Общата стойност на покупката от акциите от ФНИ България АДСИЦ е 19,2 хил. лв., а на продажбите на книжа от ТБ ПИБ АД е за 31 хил. лв.

Последната сделка с акции на ТБ ПИБ АД от петък е при цена от 3,079 лв. за акция, което е с 2,25% по-ниско от цените, на които е продавал Тодор Брешков. Последната сделка с акции на ФНИ България АДСИЦ от петък е при цена 0,346 лв. за акция, което е с 8,13% по-високо от цените, на които е купувал Брешков.

Тодор Брешков е член на Съвета на директорите на БФБ-София от 5 март 2003 г. Бил е управител на инвестиционен посредник ПФБК от 2001 г. до 2007 г.

Продажби за 615 хил. акции, или 4,1% от капитала, на Билборд АД са осъществили между 20 юли и 7 август 2009 г. финансовият директор на Билборд АД Васил Генчев и съпругата му Венета Генчева.

В годишния отчет на Билборд за 2008 г. е записано, че Васил Генчев притежава 28% от капитала на дружеството, което го прави най-големият акционер пред Стефан Генчев и Калин Генчев с по 20%.

Васил Генчев продаваше акции от Билборд АД и през юни 2009 г.

ЗАД Армеец е купувал и продавал акции от ТБ ЦКБ АД, с която е свързано лице. Застрахователят е купувал и акции от Химимпорт АД, част от чиято икономическа група е.

През летните месеци покупки и продажби на акции от Софарма АД е осъщяствявал изпълнителният директор Огнян Донев, а продажби - Александър Тодоров, член на Съвета на директорите.

Омега Би Ди Холдинг АД е продала на Бедо Бохос Доганян 30 529 акции от Синергон Холдинг АД. Бедо Бохос Доганян е управител на Омега Би Ди Холдинг и председател на СД на Синергон холдинг.

Изпълнителният директор на Стара планина холд, Васил Велев, и членът на СД, Евгений Узунов са купували акции от управляваното от тях дружество.

Покупки от управляваните дружества са осъществили и директори в Емка АД, Инвестор.БГ АД, А.В.Билдингс АД, Биоиасис АД, Петрол АД, Премиер фонд АДСИЦ и Бианор холдинг АД.

Продажби са осъществили директори в Мен инвестмънт груп АД и Метрон АД.

Продължило е и обратното изкупуване от Монбат АД, като през юли и август дружеството е изкупило 54 374 собствени акции.

Всички обявени директорски сделки от началото на 2009 г. можете да видите тук

Свързани компании:

Биоиасис АД(BIOA)

Билборд АД(BBRD)

Бианор Холдинг АД(BNR)

Мен инвестмънт груп АД(4F4)

ТБ Първа Инвестиционна Банка(FIB)

Монбат АД(MONB)

Премиер Фонд АДСИЦ(PREM)

А.В. Билдингс АД - София(4AO)

Метрон АД(6M1)

ЕМКА АД(EMKA)

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Инвестор.БГ АД(IBG)

ТБ Централна кооперативна банка АД(CCB)

Стара планина холд АД(SPH)

Софарма АД(SFA)

Петрол АД(PET)

Синергон Холдинг АД(SNRG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още