IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Директорите в Слънчев бряг холдинг искат с 50% по-ниски заплати

Решението трябва да бъде взето от акционерите на холдинга

11:35 | 11.09.09 г.
Директорите в Слънчев бряг холдинг искат с 50% по-ниски заплати

Членовете на Съвета на директорите на Слънчев бряг холдинг АД искат да получават с 50% по-малки възнаграждения, показват материалите към свиканото в 11 ч. на 9 октомври 2009 г. извънредно Общо събрание на акционерите. Информацията е публикувана в уеб страницата на холдинга. Събранието ще се проведе в к.к. Слънчев бряг.

Целта на намалението на възнагражденията е „ограничаване влиянието на икономическата криза върху финансовото състояние на холдинга“, гласи предложението, прието на заседание на Съвета на директорите.

Съветът на директорите на холдинга има 5-ма членове, а именно Валери Иванов Йосифов, Николай Димитров Борисов, Георги Христов Когелов, Николай Любенов Николов и Петко Банов Тончев.

За първото полугодие на 2009 г. разходите за възнаграждения на холдинга са 59 хил. лв., като дружеството отчита 91 хил. лв. загуба за периода.

Мажоритарните инвестиции на дружеството са оценени на 5,82 млн. лв. към 30 юни 2009 г. и включват Съни сендс сървизис ЕАД, Слънчев бряг имоти ЕООД и Слънчев бряг туризъм ЕООД. Холдингът притежава и 10,53% от Слънчев бряг АД, 15% от Водно стопанство – Бургас АД, 34% от Рекорд АД Горна Оряховица и 6,14% от Осветителна техника АД Котел.

Компанията натрупа активите си в годините, когато Слънчев бряг АД разпределяше солидни дивиденти, основно през 2001 и 2002 г.

Акционерите ще гласуват и за изменения и допълнения в устава на дружеството. Предложението е да се измени и допълни чл.17, ал.4 от устава, както следва: „Свикването се извършва чрез покана, обнародвана в Търговския регистър към Агенцията по вписванията и публикувана на интернет страницата на дружеството най-малко 30 дни преди неговото откриване.“

За последните 3 месеца акциите на дружеството поскъпват с 13,4% до 1,701 лв. за акция и 0,7 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Слънчев Бряг Холдинг АД(HSLB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:49 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още