IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН одобри търгово предложение за Лавена при 15,01 лв. за акция

Комисията не включи Национална агенция за кредитен рейтинг АД в списъка на лицензираните агенции за кредитен рейтинг

15:31 | 01.07.09 г.
КФН одобри търгово предложение за Лавена при 15,01 лв. за акция

Комисията за финансов надзор (КФН) одобри коригирано търгово предложение от Балтимор ЕООД, гр. София за закупуване чрез инвестиционен посредник Астра Инвестмънт АД, гр. София на акции на Лавена АД, гр. Шумен от останалите акционери на дружеството. Предложената цена за една акция е 15,01 лв.

Също така КФН издаде одобрение за промени в устава на Рой Пропърти Фънд АДСИЦ, гр. София, свързани с влезлите в сила промени в ЗППЦК относно свикване и провеждане на общо събрание и задължението на дружеството със специална инвестиционна цел да разкрива и оповестява информация.

Регулаторният орган не признава Национална агенция за кредитен рейтинг АД за целите на чл.75, ал. 2 от Кодекса за застраховане и не включва агенцията в списъка на лицензираните агенции за кредитен рейтинг.

КФН прие и Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 34 от 4 октомври 2006 г. за условията за сключване на сделки за намаляване на инвестиционния риск, свързан с активите на фонд за допълнително пенсионно осигуряване и за изискванията и ограниченията към тези сделки.

Промените в наредбата целят усъвършенстване на изискванията към правилата на пенсионноосигурителните дружества за процедурите за наблюдение, измерване и управление на риска и на изискванията и ограниченията към хеджиращите сделки. Добавя се изискване в правилата задължително да се посочват използваните методи за оценка на ефективността на хеджирането и източниците на информация за тази оценка. Наредбата ще бъде публикувана в Държавен вестник.

Свързани компании:

Рой Пропърти Фънд АДСИЦ(RPF)

Лавена АД(LAV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още