IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КНСБ иска 200 хил. евро неустойка при съкращения в „Булгартабак”

Това става ясно от днешната среща на премиера Бойко борисов с председателя на синдиката

17:15 | 09.05.11 г.
КНСБ иска 200 хил. евро неустойка при съкращения в „Булгартабак”

Предметът на дейност на действащите предприятия от системата на „Булгартабак холдинг“ да се запази поне 10 години, а числеността на персонала да остане непроменена до три години след неговата приватизация.

Това са основните искания на синдикатите, обсъждани на днешната среща между премиера Бойко Борисов и председателя на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) Пламен Димитров, съобщиха от КНСБ. В срещата са участвали министрите на финансите и икономиката Симеон Дянков и Трайчо Трайков.

От синдиката настояват още разходите за труд в дружествата през всяка една от следващите три години да се поддържа най-малко на равнището от последната година преди приватизацията. В разходите за труд да не се включват тези за финансиране на програми за доброволно напускане, както и обезщетенията по колективния трудов договор.

При неспазване на основните искания по колективния трудов договор от КНСБ настояват Агенцията за приватизация да наложи неустойки за купувача в размер на 200 хил. евро годишно.

Премиерът Борисов се ангажирал тези социални искания да станат "ексклузивна и неразделна част от проектодоговора за приватизация и да не подлежат на предоговаряне с кандидат-купувачите".

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още