IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общинска банка увеличи капитала си с близо 10 млн. лв.

Делът на Столична община е нараснал от 67% преди увеличението до 67,5084 на сто

14:54 | 13.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Общинска банка увеличи капитала си с близо 10 млн. лв.

Общинска банка АД е вписала в търговския регистър увеличение на капитала си с 9,84 млн. лв., с което капиталът на финансовата институция става общо 34,838 млн. лв., съобщиха от банката.

Акционерите на банката са записали и внесли средствата по новата емисия, пропорционално на притежаваните от тях акции преди увеличението, в предвидения шестмесечен срок от датата на обявяване на поканата до тях. Така структурата на акционерната собственост се запазва почти непроменена.

В увеличението на капитала от общо 35 акционери са участвали 21, между които всички с участие на капитала над 1%. Делът на Столична община е нараснал от 67% преди увеличението до 67,5084 на сто.

Увеличението на капитала на Общинска банка повишава нейната капиталова адекватност с над 2 базисни пункта, което ще позволи разширяване на кредитната й дейност за клиентите й - общини, големи корпоративни клиенти, малки и средни предприятия и граждани, се посочва в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:30 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още