IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подмяна на 5 дружества от базата на BG40

Промените ще бъдат извършени, считано от 23 март

17:27 | 05.03.09 г.
Подмяна на 5 дружества от базата на BG40

Съветът на директорите на БФБ-София е взел решение за промяна на базата на ценово претегления широк индекс BG40, съобщи борсата.

Считано от 23 март от базата на индекса ще бъдат извадени Полимери АД-Девня,ТК-ХОЛД АД-София, Българска Холдингова Компания АД-София, Фаворит Холд АД-София и Арома АД-София.

На тяхно място ще бъдат добавени Албена АД-к.к. Албена, Етропал АД-Етрополе, Девин АД-Девин, Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ-София и БенчМарк фонд имоти АДСИЦ-София.

Днес БФБ съобщи, че базите на SOFIX и BGREIT ще останат без промяна до септември предвид усложнената конюнктура на капиталовия пазар и значителния спад в активността на пазарните участници.

BG40 се състои от емисиите акции на 40-те дружества с най-голям брой сделки за последните 6 месеца. Емисия, включена в изчисляването на BG40, трябва да отговаря на условието да се е търгувала на пазар, организиран от борсата не по-малко от 3 месеца преди включването й в индекса. В случаите, когато дадена емисия е преминала за търговия между различни сегменти, за начална дата на търговията се приема датата й на първа котировка.

 

Свързани компании:

Етропал АД - Етрополе(ETR)

Девин АД Отписано от публичност(6D3)

Полимери АД(51P)

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Фонд имоти АДСИЦ(FUES)

Арома АД(AROM)

Фаворит Холд АД(FAVH)

ТК-ХОЛД АД(TCH)

Албена АД(ALB)

Българска Холдингова Компания АД(BHC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:08 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още