Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Втори успешен екзит за фонда Empower Capital

Фондът за дялови инвестиции продаде дела си в производителя на млечни продукти "My Day"

Втори успешен екзит за фонда Empower Capital

Снимка: Empower Capital

Фондът за дялови инвестиции Empower Capital, който управлява средства по програма JEREMIE, и българската инвестиционната компания Uneeda Industriesв успяха да реализират инвестицията си в “Кремио" АД в края на 2017 г.

"Кремио", собственик на марката “My Day”, е водещ производител на млечни продукти, както на на продукти за разбиване и за готвене на растителна основа за Южна и Източна Европа, с износ в над 20 държави. Компанията е безспорен лидер в производството и дистрибуцията, и единствен производител за страната на продукти за разбиване и за готвене на растителна основа.

Купувач е мажоритарният собственик на компанията – Global Cream Investments. Цената на сделката не беше оповестена.

Инвестицията на Empower Capital и Uneeda Industriesв в "Кремио" през май 2015 година подпомага експанзията на компанията на съществуващите и на нови пазари.Оборотът на "Кремио" се увеличава с 12% през 2016 година и с още 25% през 2017 година, като в момента дружеството произвежда и изнася разнообразна гама от продукти във все по-големи обеми. Над половината от продажбите се реализират в чужбина.

Това е втори успешен изход за фонда Empower Capital, след продажбата на дела си в "Сити Клиник" на Acibadem, световен лидер в областта на болничното лечение и здравеопазването, част от Групата IHH Healthcare Berhad, под чиито контрол функционират повече от 20 болници в три държави.

Сделката включи и придобиването на болница "Токуда", като в резултат от това, беше създаден най-големият оператор в здравеопазването в България, с 4 болници, разполагащи със 750 легла и 4 медицински центъра.

Empower Capital са инвестирали в още 3 компании в периода от края на 2014 година до края на 2017 година.

Публикацията е осъществена с помощта на Оперативна Програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013г.", съфинансирана от Европейския Съюз посредством Европейския фонд за регионално развитие и от националния бюджет. Съдържанието на публикацията е отговорност единствено на EMPOWER Capital Fund Coöperatief U.A. и по никакъв начин не отразява позицията на Европейския съюз.

По статията работи: Екип на Investor.bg
Още по темата: България Empower Capital

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
За осем години над 20 хил. души са взели студентски кредити