IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bosch открива своя фабрика в румънския град Клуж

Германската фирма е инвестирала в първата фаза за фабриката си 77 млн. евро

18:28 | 17.04.14 г.
Bosch открива своя фабрика в румънския град Клуж

Фабрика на германския концерн Bosch ще бъде открита в румънския град Клуж на 9 май, съобщава агенция Аджерпрес, като се позовава на прессъобщение на компанията.

Германската фирма е инвестирала в първата фаза за фабриката си в Клуж 77 млн. евро, като новият център е бил построен за рекордно кратък срок. Фабриката заема площ от около 38 000 кв. м. До началото на 2014 г. в рамките на този център са развивали дейност по производство и изследвания 325 служители.

През следващите години фабриката ще бъде разширена, а броят на служителите ще нарасне.

От организационна гледна точка новият център ще бъде част от подразделението Automotive Electronics, което развива и произвежда електронни устройства за управление, полупроводници и сензори за автомобилната индустрия и други сфери. Това подразделение има 17 производствени центрове в целия свят и близо 20 000 служители.

Групата Bosch е представена в Румъния в четири града: Букурещ, Блаж, Клуж и Тимишоара.

В Букурещ Bosch присъства от 1994 г. с компания за дистрибуция на електрически инструменти, отоплителни системи, системи за сигурност и комуникации, и оборудване за автомобили. От 1999 г. Bosch е представена в румънската столица и чрез компания за електродомакински уреди.

От 2007 г. в Блаж се намира Bosch Rexroth с производствена единица за линеарна техника, която бе разширена през 2013 г. с нова фабрика, насочена към автоиндустрията.

От 2008 г. в Тимишоара се намира комуникационен център на Bosch. В началото на 2014 г. общият брой служители на концерна Bosch в Румъния е бил около 2000 души. Според предварителни данни през данъчната 2013 г. близо 281 000 служители на компанията са генерирали в световен план продажби на стойност 46,4 млрд. евро. (БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:56 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още