IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсата в Саудитска Арабия повежда губещите в Персийския залив

Инвеститорите чакат развръзката от днешната среща на водещите страни производителки на петрол в катарската столица Доха

13:49 | 17.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	Борсата в Дубай. <em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Борсата в Дубай. Снимка: архив, Ройтерс

Борсата в Саудитска Арабия повежда губещите сред водещите пазари в Персийския залив, докато инвеститорите чакат развръзката от днешната среща на водещите страни производителки на петрол в катарската столица Доха, пише Bloomberg.

В неделя, която е работен ден за пазарите в региона, индексът Tadawul All Share спада с 0,8% до 6 459,11 пункта*. Индексът на борсата в Дубай DFM General губи 0,7%. Основният индекс в Абу Даби ADX General е почти без изменение.

Индексът Bloomberg GCC 200, който след изменението на най-големите и ликвидни акции от шестте държави от Съвета за сътрудничество на страните от Персийския залив.

В Кувейт индексът SE Price се покачва с 0,1%, въпреки че 40% от работещите в петролния сектор излязоха на стачка, предава CNBC Arabia, цитирайки шефа на синдиката на петролните работници в страната. Въпреки това петролните и газови рафинерии в Кувейт все още работят.

Поне 16 държави, произвеждащи около половината от световния петрол, измежду които Саудитска Арабия и Русия, се събират в неделя в столицата на Катар, за да обсъдят дали да ограничат производството в опит да възстановят цените на петролния пазар.

Както се вижда от графиката, изменението на GCC 200 е тясно свързано с движението на цената на петрола, който носи голяма част от приходите в бюджетите на правителствата в региона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 23:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още