Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Дубай ще стартира проект за изграждане на нови соларни енергийни мощности

Когато проектът бъде завършен, той ще снабдява над 270 хил. жители на Дубай с електроенергия и ще елиминира 1,4 млн. тона емисии въглероден диоксид годишно

Дубай ще стартира проект за изграждане на нови соларни енергийни мощности

Соларният парк на шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум  в процес на изграждане. Снимка: Ройтерс

Дубайската агенция за електроенергията и водите (DEWA) разглежда заявление за изграждане на проект за генериране на 900 мегавата слънчева енергия, който ще бъде ситуиран в соларния парк на шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум, намиращ се на 50 км южно от град Дубай, съобщава Renewable Now. 

Още по темата

DEWA възнамерява да закупи генерираната от този проект електроенергия, като в същото време ще подпише дългосрочен договор за търговия.

Крайният срок за приемане на заявлението за квалификация е 31 март.

Регионът на Близкия изток се радва на множество проекти, свързани с възобновяемата енергия през последните години. Наскоро стана ясно, че притежаваната от Обединените арабски емирства (ОАЕ) компания Emirates Water and Electricity Company (EWEC) е проявила интерес за реализирането на соларен проект с капацитет от 2 гигавата в град Ал Дафра.

През март 2018 г. Mercom обяви, че соларният парк на шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум може да се превърне в най-големия обект за производство на слънчева енергия в света, базиран на Модела за независим производител на електроенергия.

Соларният парк ще генерира 1000 мегавата електроенергия до 2025 г. и 5000 мегавата до2030 г. Когато проектът бъде завършен, се очаква той да снабдява над 270 хил. жители в Дубай и да елиминира 1,4 млн. тона емисии въглероден диоксид годишно.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Други
Седемнадесет души са ранени след експлозия в Египет