IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Канада забранява достъпа на руски кораби до пристанищата и водите си

Забраната ще влезе в сила по-късно тази седмица, след като се издадат необходимите заповеди

22:30 | 01.03.22 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg Creative Photos</em></p>

Снимка: Bloomberg Creative Photos

Канада забранява достъпа на руски кораби до пристанищата и териториалните води на страната.

Това обявиха днес министърът на транспорта Омар Алгабра, министърът на външните работи Мелани Джоли и министърът на рибарството, океаните и канадската брегова охрана Джойс Мъри.

В съобщение на канадското Министерство на транспорта се казва, че забраната ще влезе в сила по-късно тази седмица. Предстои да бъдат издадени съответните заповеди по реда на Закона за специалните икономически мерки.

Тези действия са част от текущите координационни усилия между партньорите от Г-7, за да се потърси отговорност от руската власт за агресията в Украйна, допълва се в съобщението.

„Русия трябва да носи отговорност за своята агресия в Украйна. Канада ще продължи да прави необходимото, за да отговори. Днес предприемаме стъпки за затваряне на канадските пристанища и вътрешните води за кораби руска собственост или регистрирани в Русия кораби. Правителството на Канада осъжда нахлуването на Русия в Украйна и ние ще продължим да предприемаме действия в подкрепа на Украйна“, казва се още в съобщението.

„Докато президентът Путин продължава своето ужасяващо и неоправдано нападение срещу Украйна и нейния народ, Канада ще използва всеки инструмент, с който разполага, за да гарантира, че руското ръководство ще бъде наказано за агресивните и дестабилизиращи действия“, коментира Омар Алгабра.

„Войната на президента Путин срещу Украйна е война срещу свободата, демокрацията и правата на украинците. Тези действия, които носят дълбоки човешки последици, няма да останат ненаказани“, допълва външният министър Мелани Джойс.

Подобна мярка – забрана на достъпа на руски кораби, вече предприе Великобритания.

Всичко за войната в Украйна четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:41 | 13.09.22 г.
403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe

Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още